Proizvođači guma čije proizvode možete naći u našoj ponudi:

Auto gume

El. posta Stampa PDF

Preduzeće Autounion d.o.o. sa sjedištem u Trebinju, bavi se prodajom novih auto guma poznatih proizvođača, kao i aluminijskih te čeličnih felgi za automobile. Na jednom mjestu u stanju smo Vam ponuditi veliki izbor različitih modela poznatih i manje poznatih proizvođača, po izuzetno povoljnim i atraktivnim cijenama.

BESPLATNO !!!
"... u vulkanizerskoj radnji vršimo besplatnu montažu i balansiranje za sve gume kupljene u našoj prodavnici."

Od proizvođača guma, u našoj ponudi zastupljeni su: Continental, Michelin, Dunlop, GoodYear, Semperit, Barum, Sava, Debica, Sportiva, Tigar, Mitas, Seha i Generaltire.

Vršimo dostavu guma u cijeloj Bosni i Hercegovini. Ukoliko želite nabaviti gumu a ne živite u Trebinju obratite nam se ili pošaljite upit u vezi roka isporuke i cijene za istu. Ukoliko na legeru nemamo gumu koja Vam je potrebna možemo je nabaviti u roku od 48h.

Tipovi guma

Ljetne gume

Gume ultra visokih performansi (UHP - Ultra High Performance)

Ove gume su namjenjene vozačima koji vole brzu sportsku vožnju, kojima visoke performanse i najbolje moguće prijanjanje znače daleko više od dugotrajnosti guma. Napravljene su od mekše smjese koja omogućava bolje prijanjanje i sigurnu, brzu vožnju u krivinama. S druge strane, nedostatak im je brže trošenje i kraći vijek trajanja. Šara gazećeg sloja je dizajnirana tako da se postigne vrhunsko prijanjanje na suvom zarad slabijeg odvođenja vode na mokrom putu.

 

Gume visokih performansi

Gume visokih performansi su namijenjene za gradsku vožnju i vožnju na auto putevima. Šara je sa plićim kanalima, performanse na mokrom su lošije, a bolje na suvom putu. Karakteristike gume koje određuju dobro ponašanje na suvom i mokrom putu, variraju od proizvođača do proizvođača i od modela do modela istog proizvođača. Proizvođači se takmiče ko će razviti gumu sa što bolje izbalansiranim svojstvima i za suv i za mokar put.

 

 

Gume standardnih performansi

Gume standardnih performansi namijenjene su pretežno za gradsku vožnju i često se zovu gume za tri sezone. Optimizovane su za toplo vrijeme, bilo za suv ili vlažan put. Nemaju dobre karakteristike na snijegu i ledu tako da zimi moraju biti zamijenjene. Ova klasa guma je generalno jeftinija od guma visokih performansi.

 

 

Zimske gume

Kad temperatura vazduha padne ispod +7°C, ljetne gume gube svojstva i potrebno ih je zamijeniti  zimskim gumama. Pošto su uslovi na putu drugačiji (led, snijeg, bljuzgavica, voda) potrebna je drugačija smjesa i cjelokupan dizajn gume. Smjesa je mekša, na bazi silike, a dezen gume drugačiji – sadrži veći broj lamela, paralelni kanali su dublji i bolje odvode vodu. Automobil je stabilniji, prijanjanje je znatno bolje, zaustavni put je kraći.

S druge strane, na višim temperaturama, gume se brže troše i imaju znatno slabije karakteristike nego zimi, te ih treba obavezno zameniti ljetnim.

Gume za sve sezone (M+S, All season tires)

Gume za sve sezone predstavljaju pokušaj da se napravi guma koja bi bila kompromis između dobrog ponašanja na suvom i vlažnom putu ljeti, i dobrog ponašanja u zimskim uslovima, kada su na putu snijeg i led. Smjesa koja je namjenjena ljetnim uslovima ne može biti jednako dobra i na snijegu i ledu. Zato su ove gume najčešće loš izbor – nisu ni dobre ljetne, ni dobre zimske gume. Vodeći svetski proizvođači ih sve manje proizvode.

 

 

 

Besplatna montaža i balansiranje

U vulkanizerskoj radnji koja se nalazi u sklopu Autounion centra nudimo Vam  besplatnu montažu i balansiranje za sve gume kupljene u našoj prodavnici.

Reglaža prednjeg trapa

U servisnom centru Autounion u ponudi je nova usluga reglaže prednjeg trapa za sve vrste automobila. Reglaža se vrši sa najmodernijim uređajem Geoliner 550 Prism.