Od 4. decembra 2010. homologacija vozila do sedam godina starosti

El. posta Stampa PDF

Postupak homologacije u Republici Srpskoj i BiH počeće 4. decembra i primjenjivaće se na vozila čija starosna granica ne prelazi sedam godina, potvrđeno je Auto-moto savezu Republike Srpske (AMS RS) iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

 

 

U ovom Ministarstvu navode da je postupak homologacije u skladu sa Odlukom o najnižim tehničkim zahtjevima za novoproizvedena i korištena vozila pri homologaciji tipa vozila i homologaciji pojedinačnog vozila, te Odlukom o ograničenju uvoza putničkih vozila, teretnih vozila i automobilskih guma. Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa će u najkraćem roku preduzeti sve aktivnosti prema Savjetu ministara BiH s ciljem izmjene postojeće Odluke o ograničenju uvoza putničkih automobila, teretnih vozila i automobilskih guma, kako bi se od 1. januara 2011. godine sprovodio postupak homologacije polovnih vozila starijih od sedam godina.

 

 

 

Prodaja i servis akumulatora

Preduzeće Autounion je zastupnik firmi: AKOM, Varta, Duracell, Topla, Energizer, Vesna i Dynamic. U našem centru možete izvršiti ispitivanje ispravnosti, izdavanje sertifikata ispravnosti i zamjenu akumulatora u garantnom roku.

Besplatna montaža i balansiranje

U vulkanizerskoj radnji koja se nalazi u sklopu Autounion centra nudimo Vam  besplatnu montažu i balansiranje za sve gume kupljene u našoj prodavnici.

Reglaža prednjeg trapa

U servisnom centru Autounion u ponudi je nova usluga reglaže prednjeg trapa za sve vrste automobila. Reglaža se vrši sa najmodernijim uređajem Geoliner 550 Prism.