NOVO u ponudi Autouniona - NOKIAN gume

El. posta Stampa PDF

Od 01.05.2013. godine Autounion d.o.o. Trebinje je zvanično postao distributer za prodaju NOKIAN pneumatika na teritoriji Istočne Hercegovine.

Kompanija postoji pod imenom Nokian tyres od 1988. godine, ali njeni korijeni sežu do 1898. kada je osnovana Suomen Gummitehdas, koja je počela proizvodnju brenda putničkih guma Nokian Hakkapeliita 1932. godine.

Nokian tyres je jedna od najprofitabilnijih kompanija širom svijeta, sa prometom od preko milijardu evra za 2007. godinu, od kojih je čak 700 miliona ostvareno prodajom putničkih guma.

Najveći proizvođač guma u nordijskim zemljama

Nokian tyres je najveći proizvođač guma u nordijskim zemljama. Nokian tyres razvija i proizvodi zimske i ljetnje putničke gume i gume za kombi i privredna vozila, kao i poljoprivredne gume i gume za teške radne mašine. Centrala firme je u finskom gradu Nokia, a ključna tržišta na kojima Nokian tyres plasira svoje proizvode su ona sa čestim promjenama vremenskih uslova: sjeverna Evropa, Amerika, Rusija i Kanada.

Najbrže zimske gume na svijetu

Nokian tyres je poznat po tome što proizvodi najbrže zimske gume na svijetu sa brzinskim indeksom W. Četvorostruki svijetski reli šampion, Juha Kankkunen, i dalje drži svijetski rekord u vožnji na ledu od 321km/h, koji je postigao koristeći zimske gume Nokian HKPL SUV 5 i vozilo Bentley Continental GT.

 

 

Prodaja i servis akumulatora

Preduzeće Autounion je zastupnik firmi: AKOM, Varta, Duracell, Topla, Energizer, Vesna i Dynamic. U našem centru možete izvršiti ispitivanje ispravnosti, izdavanje sertifikata ispravnosti i zamjenu akumulatora u garantnom roku.

Besplatna montaža i balansiranje

U vulkanizerskoj radnji koja se nalazi u sklopu Autounion centra nudimo Vam  besplatnu montažu i balansiranje za sve gume kupljene u našoj prodavnici.

Reglaža prednjeg trapa

U servisnom centru Autounion u ponudi je nova usluga reglaže prednjeg trapa za sve vrste automobila. Reglaža se vrši sa najmodernijim uređajem Geoliner 550 Prism.