ADAC test zimskih guma za sezonu 2014/15

El. posta Stampa PDF

ADAC je za zimsku sezonu 2014/2015 testirao 14 različitih zimskih guma u dimenziji 175/65R14 kao najčešću dimenziju za srednju klasu vozila.

Pobjednik testiranja u dimenziji 175/65R14 je Njemački CONTINENTAL TS850 sa izvrsnim rezultatima u svim testiranim kategorijama, a to su kočenje, snijeg, mokro, led, habanje, buka i potrošnja goriva.

Drugi na testu je Dunlop sa gumom SP Winter Response 2 sa lošijim ponašanjem na snijegu i sa većom potrošnjom goriva.

Treće i četvrto mjesto su zauzeli Michelin Alplin A4 i Firestone Winterhawk 3. Devet guma je dobilo ocjenu PREPORUČLJIVO, a gume COOPER i STAR PERFORMER su dobili ocjenu NEPREPORUČLJIVO!

Pogledajte cijeli tekst (pdf)

 

Prodaja i servis akumulatora

Preduzeće Autounion je zastupnik firmi: AKOM, Varta, Duracell, Topla, Energizer, Vesna i Dynamic. U našem centru možete izvršiti ispitivanje ispravnosti, izdavanje sertifikata ispravnosti i zamjenu akumulatora u garantnom roku.

Besplatna montaža i balansiranje

U vulkanizerskoj radnji koja se nalazi u sklopu Autounion centra nudimo Vam  besplatnu montažu i balansiranje za sve gume kupljene u našoj prodavnici.

Reglaža prednjeg trapa

U servisnom centru Autounion u ponudi je nova usluga reglaže prednjeg trapa za sve vrste automobila. Reglaža se vrši sa najmodernijim uređajem Geoliner 550 Prism.