Continental pobjednik testiranja 205/55R16, Avon nije preporučljiv!

El. posta Stampa PDF

ADAC je za zimu 2015 testirao 19 modela zimskih guma u dimenziji 205/55R16. Continental TS850 kao pobjednik testiranja i Yokohama W.drive V905 na drugom mjestu su jedine gume koje su dobile ocjenu „Vrlo Dobar“. 16 proizvođača je dobilo ocjenu „Zadovoljavajuće“ i jedan proizvođač ocjenu „Loše“.

Continental TS850 je pobjednik u kategorijama: mokra cesta, snijeg, otpornost na trošenje dok je Yokohamina snaga u ponašanju na suhoj cesti. U kategoriji „Zadovoljavajućih“ guma se ističu Goodyear Ultra Grip9, Michelin Alpin5 i Semperit Speed Grip-2 u ponašanju po suhoj cesti, Bridgestone LM001 po ledu.

Goodyear gubi na ukupnoj ocjeni radi kočenja na suhoj podlozi dok su sva četiri proizvođača dobra po mokroj cesti. Za Nokian WR D3 i BF Goodrich G-Force Winter slabo ponašanje na mokroj cesti je jedan od razloga za lošu ocjenu. Jedina guma koja nije prošla testiranje je Avon Ice Touring posebice zbog ponašanja na mokroj cesti. Napomena ADACa za brendove Dunlop , Hankook i Pirelli, nisu sudjelovali u testiranju zbog izrade novih modela koji nisu bili dostupni za kupnju prije testiranja.

Preporuka ADAC: Najkompletnija zimska guma je Continental TS850 ili Yokohama W.drive V905. Continental TS850 je jako dobar u potrošnji goriva, ponašanje po snijegu i po suhoj podlozi. Yokohama je jako dobra u snijegu ali i po suhoj podlozi.

ADAC je za potrebe testiranja kupovao gume na različitim mjestima, ukupno 28 guma (7 kompleta) svakog proizvođača kroz duži period kako bi se osigurala realna slika, svaki komplet je zatim vožen 450 kilometara kako bi se osiguralo realno ponašanje gume na testiranjima.

Za svakog proizvođača su nasumično birane 24 gume od 28 da bi konačni rezultat bio realan. Gume su tijekom testiranja bile pod „ključem“ kako ne bi došlo do kompromitacije uzoraka. Karakteristike na suhoj podlozi su testirane na poligonu tvrtke Bridgestone u Italiji, mokra podloga, potrošnja goriva i buka su testirani na Continentalovom poligonu u Njemačkoj, trošenje gume je provođeno u planinama oko Landsberga, a dodatna istraživanja za potrošnju guma su provedena u laboratorijima tvrtke Bridgestone. Karakteristike ponašanja po snijegu su testirane u Švicarskim Alpama.

Sve detalje testiranja, načine ocjenjivana i što su sve testirane gume prošle provjerite na ADAC ZIMA 2015.

Goodyear pobjednik testiranja u 165/70R14, Matador, Aeolous, Linglong i Mentor podbacili!

ADAC je za zimu 2015 testirao 16 modela zimskih guma u dimenziji 165/70R14.

Tri modela su dobila ocjenu „Vrlo dobar“, pobjednik je Goodyear Ultra Grip9 kao pobjednik u kategorijama na mokroj cesti, Michelin Alpin A4 za najbolje trošenje gume i Dunlop Winter Response 2 kao najbolja guma na snijegu i ledu. Šest modela je dobilo ocjenu „Zadovoljavajuće“ i to: Fulda Kristall Montero3, Bridgestone Blizzak LM001, Continental TS850, Falken EuroWinter HS449, Uniroyal MSplus77, Pirelli Winter Snowcontrol S3, Semperit Master Grip-2, Barum Polaris-3, Firestone Winterhawk3. Iznenađenje testa je Matador MP54 Sibir Snow sa izuzetno lošim ponašanjem na mokrim cestama i ocjenom jedva „Dovoljan“. „Loše“ su ocjenjeni Aeolus, Linglong i Mentor.

Za sve detalje o testiranju 165/70R14 posjetite službenu stranicu ADAC - TEST ZIMSKIH GUMA 2015.


 

Prodaja i servis akumulatora

Preduzeće Autounion je zastupnik firmi: AKOM, Varta, Duracell, Topla, Energizer, Vesna i Dynamic. U našem centru možete izvršiti ispitivanje ispravnosti, izdavanje sertifikata ispravnosti i zamjenu akumulatora u garantnom roku.

Besplatna montaža i balansiranje

U vulkanizerskoj radnji koja se nalazi u sklopu Autounion centra nudimo Vam  besplatnu montažu i balansiranje za sve gume kupljene u našoj prodavnici.

Reglaža prednjeg trapa

U servisnom centru Autounion u ponudi je nova usluga reglaže prednjeg trapa za sve vrste automobila. Reglaža se vrši sa najmodernijim uređajem Geoliner 550 Prism.