Sigurnost na putu u zimskim uslovima - Novi Winter sport 5 iz Dunlopa

El. posta Stampa PDF

Odlično prianjanje i izvanredne performanse u nepredvidljivim zimskim uvjetima daju dodatni polet vozačima koji slijede moto „Uvijek naprijed". Dunlop, vodeći proizvođač guma visokih performansi, predstavio je novu gumu Winter Sport 5 sa kojom se vozači mogu samouvjereno otisnuti na put i u zimskim uslovima.

 

 

Guma je razvijena sa ciljem da omogući vozačima sigurnost u nepredvidljivim uslovima zimske vožnje kao što su poledica, snježna bljuzgavica, naslage leda i mokar snijeg.

U razvoju i testiranju nove gume učestvovalo je više od četiri stotine stručnjaka na tri kontinenta. Poslije dvije godine intenzivnog rada kreirana je guma koja osigurava poboljšane performanse na zasnježenim putevima i izvrsno bočno prijanjanje na klizavim površinama.

Ovo omogućavaju veći broj blokova i centralne lamele pod uglom. Produbljeni kanali dodatno zaštićuju od akvaplaninga. Usavršena konstrukcija i optimalno raspoređena težina gume doprinose manjoj potrošnji goriva. U poređenju sa svojim prethodnikom, ova guma može se pohvalti sa pet odsto efikasnijim kočenjem na mokroj podlozi i 16 odsto efikasnijim kočenjem na ledu, 15 odsto manjim otporom kotrljanja i četiri odsto boljim karakteristikama pri ubrzavanju na snijegu.

Istovremeno ispunjava sve zahtjeve postavljene za zimske gume, što dokazuje i oznaka na bočnom zidu – simbol snježne pahuljice na planinskom vrhu.

Winter Sport 5 koji predstavlja već petu generaciju u seriji Dunlopovih više puta nagrađivanih zimskih guma, usprkos teškim zimskim uvjetima vožnje zadovoljava i najzahtevnije vozače jer odgovara njihovom ubrzanom stilu života.

Nova guma dostupna je u 43 dimenzije: SD/195–255; AR/40–65; RD/15”–19”.

 

Prodaja i servis akumulatora

Preduzeće Autounion je zastupnik firmi: AKOM, Varta, Duracell, Topla, Energizer, Vesna i Dynamic. U našem centru možete izvršiti ispitivanje ispravnosti, izdavanje sertifikata ispravnosti i zamjenu akumulatora u garantnom roku.

Besplatna montaža i balansiranje

U vulkanizerskoj radnji koja se nalazi u sklopu Autounion centra nudimo Vam  besplatnu montažu i balansiranje za sve gume kupljene u našoj prodavnici.

Reglaža prednjeg trapa

U servisnom centru Autounion u ponudi je nova usluga reglaže prednjeg trapa za sve vrste automobila. Reglaža se vrši sa najmodernijim uređajem Geoliner 550 Prism.