Od sada u Autounionu nova guma SportContact 6

El. posta Stampa PDF

Ova super sportska guma nastavlja uspjeh niza proizvoda pod nazivom SportContact. Nastavlja se rast potražnje u segmentu guma veličine 19–23 inča. Očekuju se odobrenja istaknutih proizvođača automobila; Gumom SportContact 6 postavljen novi rekord na Nürburgringu

 

Novom gumom SportContact 6 Continental nastavlja svoj niz uspješnih guma visokih performansa. Sada je moguće kupiti ovaj novi visokotehnološki proizvod koji je izašao iz hanoverskog odjela za razvoj. Proizvodi se u četrdeset i jednoj veličini za naplatke promjera između 19 i 23 inča. Ova nova super sportska guma je posebno pogodna za čiste sportske automobile kao što su Audi R8 ili pak Porsche 911, baš kao i za vrlo sportska vozila kao što su BMW 5 Series ili Mercedes AMG. Taj niz također uključuje gumu za automobile na električni pogon, Tesla S. Continental očekuje da će ovaj segment tržišta guma visokih performansa postajati sve popularniji kod kupaca te se očekuje godišnji rast tržišta tek nešto niži od 10% za različite veličine nove gume SportContact 6. Ova nova guma visoke tehnologije već je primila prvu potvrdu svoje kvalitete: Honda ju je odobrila za novi tip Civic Type R prije njenog službenog puštanja na tržište, te je postigla rekord u vožnji na stazi Nordschleife na Nürburgring.Priča o uspjehu: Asortiman guma SportContact

Prva guma visokih performansa “ContiSportContact” puštena je u prodaju 1994. godine. Kao što je u to vrijeme bio običaj, izašla je iz vruće preše u veličinama od 13 do 20 inča. Uskoro je postala omiljela guma tjunera i proizvođača automobila. Na primjer, Audi, Porsche, BMW, Mercedes, Abt, i Hartge koristili su tu sportsku gumu za svoje top modele dok su izlazili iz tvorničke proizvodnje. No one su također bile hit i kod krajnjih korisnika. Stoga je tek nakon sedam godina nastala potreba za njenim nasljednikom - gumom ContiSportContact 2. Danas industrija proizvodnje guma očekuje kraće proizvodne cikluse, jer se napredak koji se postiže u istraživanju i razvoju brzo prenosi na vozače putem novorazvijenih proizvoda. Sve gume “ContiSportContact” su se dokazale kao uspješne: Uz određeni broj uspješnih testiranja u tiskovinama iz automobilističke branše, Continentalovi prvoklasni proizvodi nagomilali su preko 250 odobrenja proizvođača automobila i specijalista za tjuniranje. Od tada nisu samo parametri performansa visokotehnoloških guma ti koji su se značajno poboljšali – npr. nova guma SportContact 6 neprestano se poboljšava za brzine do 350 km/h, a dimenzije se također povećavaju. Najnoviji pridošlica u Continentalovoj obitelji guma visoke tehnologije može se dobiti za veličine naplatka promjera od 19 do 23 inča.

Continental očekuje da će nova guma SportContact 6 postići dobru razinu odobrenja ne samo od strane vozača, već i od proizvođača automobila. Trenutno oko jedne trećine novih vozila europskih proizvođača automobila izlazi iz proizvodnje na Continentalovim gumama. Iako kupci originalne opreme mnogo očekuju, posebno u EU, inženjeri u Hanoveru su optimistični. Ohrabreni su inicijalnim odobrenjem koje su primili čak i prije lansiranja na tržište. Honda već oprema svoju novu Civic Type R novom tek proizvedenom gumom SportContact 6, omoguđ ivši joj da postavi novi rekord na legendarnoj stazi Nordschleife na Nürburgringu.

 

Prodaja i servis akumulatora

Preduzeće Autounion je zastupnik firmi: AKOM, Varta, Duracell, Topla, Energizer, Vesna i Dynamic. U našem centru možete izvršiti ispitivanje ispravnosti, izdavanje sertifikata ispravnosti i zamjenu akumulatora u garantnom roku.

Besplatna montaža i balansiranje

U vulkanizerskoj radnji koja se nalazi u sklopu Autounion centra nudimo Vam  besplatnu montažu i balansiranje za sve gume kupljene u našoj prodavnici.

Reglaža prednjeg trapa

U servisnom centru Autounion u ponudi je nova usluga reglaže prednjeg trapa za sve vrste automobila. Reglaža se vrši sa najmodernijim uređajem Geoliner 550 Prism.