ContiSilent™ – guma za manje unutarnje buke

El. posta Stampa PDF

ContiSilent™ je tehnologija za smanjenje buke koju stvara guma, a koju je razvio Continental.

ContiSilent™ je tehnologija za smanjenje buke koju je razvio Continental. Ona je dizajnirana za smanjenje unutrašnje buke na cestama svih vrsta površine.

  • Manja unutrašnja buka na cestama svih vrsta površina
  • Funkcije ContiSilent™ u svim vremenskim uslovima
  • Bez promjena bilo kakvih drugih karakteristika mogućnosti vožnje
  • Bez negativnog uticaja na kilometražu, nosivost ili sposobnost postizanja brzine
  • Ista montaža i čuvanje kao i kod standardnih guma

Manje buke, bolja relaksacija.

ContiSilent™ je tehnologija za smanjenje buke koju je razvio Continental. Ona je dizajnirana za smanjenje unutrašnje buke na cestama svih vrsta površine. Gume ContiSilent™ opremljene su prigušivačem u unutrašnjem dijelu gume, poliuretanskom pjenom, koja je ljepilom pričvršcena na unutrašnju površinu u području gazne površine. Bez obzira na temperaturu, struktura pjene ostaje netaknuta.

Uz pomoć gume ContiSilent™ unutrašnja buka vozila se smanjuje čak do 9 dB(A), zavisno o tipu vozila, njegovoj brzini i površini ceste. Trenutno se jedino može dobiti za ljetne gume i kompatibilna je sa svim uobičajeno dostupnim felnama. Ona nema uticaja na mogućnost vožnje, a nema ni negativnog uticaja na kilometražu, nosivost ili sposobnost postizanja brzine. Preporučuje se montaža na četiri pozicije.

Princip ContiSilent.

Guma ContiSilent™ sadrži poliuretansku pjenu na bazi poliestera. Ona se čvrsto pricvrćuje na ljepljivi sloj na unutrašnjoj površini područja gaznog dijela.

Čak i kod vožnje velikom brzinom, guma ContiSilent™ smanjuje buku ceste unutar vozila čak do 9 dB(A). Nivo smanjenja buke u vozilu zavisi  od tipa vozila, njegovoj brzini i o površini ceste.

 

Prodaja i servis akumulatora

Preduzeće Autounion je zastupnik firmi: AKOM, Varta, Duracell, Topla, Energizer, Vesna i Dynamic. U našem centru možete izvršiti ispitivanje ispravnosti, izdavanje sertifikata ispravnosti i zamjenu akumulatora u garantnom roku.

Besplatna montaža i balansiranje

U vulkanizerskoj radnji koja se nalazi u sklopu Autounion centra nudimo Vam  besplatnu montažu i balansiranje za sve gume kupljene u našoj prodavnici.

Reglaža prednjeg trapa

U servisnom centru Autounion u ponudi je nova usluga reglaže prednjeg trapa za sve vrste automobila. Reglaža se vrši sa najmodernijim uređajem Geoliner 550 Prism.