AUTO GUME

Proizvođači guma čije proizvode možete naći u našoj ponudi:

Autoservis Autodijelovi Autogume AUTOUNION Trebinje

Autoservis Autodijelovi Autogume AUTOUNION Trebinje

Autoservis Autodijelovi Autogume AUTOUNION Trebinje

Preduzeće Autounion d.o.o. sa sjedištem u Trebinju, bavi se prodajom novih auto guma poznatih proizvođača, kao i aluminijskih te čeličnih felgi za automobile. Na jednom mjestu u stanju smo Vam ponuditi veliki izbor različitih modela poznatih i manje poznatih proizvođača, po izuzetno povoljnim i atraktivnim cijenama.

BESPLATNO !!!
“… u vulkanizerskoj radnji vršimo besplatnu montažu i balansiranje za sve gume kupljene u našoj prodavnici.”

Od proizvođača guma, u našoj ponudi zastupljeni su: Continental, Michelin, Dunlop, GoodYear, Semperit, Barum, Sava, Debica, Sportiva, Tigar, Mitas, Seha i Generaltire.

Vršimo dostavu guma u cijeloj Bosni i Hercegovini. Ukoliko želite nabaviti gumu a ne živite u Trebinju obratite nam se ili pošaljite upit u vezi roka isporuke i cijene za istu. Ukoliko na legeru nemamo gumu koja Vam je potrebna možemo je nabaviti u roku od 48h.

Tipovi guma:

Ljetne gume

Gume ultra visokih performansi (UHP – Ultra High Performance)

Ove gume su namjenjene vozačima koji vole brzu sportsku vožnju, kojima visoke performanse i najbolje moguće prijanjanje znače daleko više od dugotrajnosti guma. Napravljene su od mekše smjese koja omogućava bolje prijanjanje i sigurnu, brzu vožnju u krivinama. S druge strane, nedostatak im je brže trošenje i kraći vijek trajanja. Šara gazećeg sloja je dizajnirana tako da se postigne vrhunsko prijanjanje na suvom zarad slabijeg odvođenja vode na mokrom putu.

Gume visokih performansi

Gume visokih performansi su namijenjene za gradsku vožnju i vožnju na auto putevima. Šara je sa plićim kanalima, performanse na mokrom su lošije, a bolje na suvom putu. Karakteristike gume koje određuju dobro ponašanje na suvom i mokrom putu, variraju od proizvođača do proizvođača i od modela do modela istog proizvođača. Proizvođači se takmiče ko će razviti gumu sa što bolje izbalansiranim svojstvima i za suv i za mokar put.

Gume standardnih performansi

Gume standardnih performansi namijenjene su pretežno za gradsku vožnju i često se zovu gume za tri sezone. Optimizovane su za toplo vrijeme, bilo za suv ili vlažan put. Nemaju dobre karakteristike na snijegu i ledu tako da zimi moraju biti zamijenjene. Ova klasa guma je generalno jeftinija od guma visokih performansi.

Zimske gume

Kad temperatura vazduha padne ispod +7°C, ljetne gume gube svojstva i potrebno ih je zamijeniti  zimskim gumama. Pošto su uslovi na putu drugačiji (led, snijeg, bljuzgavica, voda) potrebna je drugačija smjesa i cjelokupan dizajn gume. Smjesa je mekša, na bazi silike, a dezen gume drugačiji – sadrži veći broj lamela, paralelni kanali su dublji i bolje odvode vodu. Automobil je stabilniji, prijanjanje je znatno bolje, zaustavni put je kraći.

S druge strane, na višim temperaturama, gume se brže troše i imaju znatno slabije karakteristike nego zimi, te ih treba obavezno zameniti ljetnim.

Gume za sve sezone (M+S, All season tires)

Gume za sve sezone predstavljaju pokušaj da se napravi guma koja bi bila kompromis između dobrog ponašanja na suvom i vlažnom putu ljeti, i dobrog ponašanja u zimskim uslovima, kada su na putu snijeg i led. Smjesa koja je namjenjena ljetnim uslovima ne može biti jednako dobra i na snijegu i ledu. Zato su ove gume najčešće loš izbor – nisu ni dobre ljetne, ni dobre zimske gume. Vodeći svetski proizvođači ih sve manje proizvode.

Advertisements

7 thoughts on “AUTO GUME

 1. Dobar dan! Zanima me kolko vam dodu gume: 175/65 14? hvala unaprijed.
  Lijep pozdrav,
  Manurela

  Like

 2. Dobar dan.Interesuju me gume continental 205 60 16.Cijena i koliko se cekaju.Mozda neke druge istih dimenzija ako nema continental-kleber?

  Like

 3. Dobro jutro
  Iteresuje me da li imate zimske gume za džipa 215×70
  Naravno sve proizvodjace i njihove cijene želim da znam

  Like

 4. Dobro jutro
  Iteresuje me da li imate zimske gume za džipa 215×70
  Naravno sve proizvodjace i njihove cijene želim da znam

  Like

 5. Poštovani. Interesuje me gume 205/55/16. Continental miselin i danlop koja je cijena za četiri gume ljetne. Pozdrav.

  Like

 6. Postovanje,interesuje me cijena gume 225/50 R17
  Goodyear ili Continetal

  Like

 7. Ilija Gazivoda May 26, 2019 — 8:32 am

  Postovani .Interesuju me ljetne gume za auto Mini Cantrimen dimenzije 205/60/16…Koja vrste imate i k9ja je cijena.Hvala

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close