Preduzeće AUTOUNION – BESTDRIVE  bavi se prodajom novih guma poznatih proizvođača, kao i aluminijskih te čeličnih felgi za sve vrste automobile i vozila. Na jednom mjestu u stanju smo Vam ponuditi veliki izbor različitih modela poznatih i manje poznatih proizvođača, po izuzetno pristupačnim cijenama. Kod možete izvršiti BESPLATNU MONTAŽU I BALANSIRANJE za autogume koje su kupljene u našem prodajnom objektu. Takođe, na najsavremenijoj mašini vršimo optiku/reglažu trapa.

1. PRODAJA GUMA I FELNI

U skladu sa potrebama tržišta,  nudimo kompletan asortiman felni za Mercedes, BMW, Audi, Volkswagen, Škodu, Peugeot, Renault i Citroen. Po potrebi kod nas možete poručiti felne i za ostale marke i tipove vozila u svim dimenzijama. Pogledajte ovdje.

Vršimo isporuku u cijeloj Bosni i Hercegovini. Ukoliko želite nabaviti gumu ili felnu obratite nam se ili pošaljite upit u vezi roka isporuke i cijene za istu. Sve gume i felne koje eventualno nemamo na lageru možemo nabaviti i isporučiti u roku od 48h.

U našem autocentru  možete kupiti ljetne i zimske gume najpoznatijih svjetskih proizvođača u svim veličinama i modelima za motore,  automobile, SUV/4×4 vozila, dostavna vozila, kombi vozila, kamione, autobuse i gume za druge radne mašine.

Zakonom propisana upotreba zimskih guma u BiH je od 15. novembra do 15. aprila pa stručnjaci preporučuju zamjenu ljetnih guma krajem oktobra ili početkom novembra, odnosno onda kada vanjska temperatura padne ispod 7 stepeni Celzijusa. Na taj način utiče se na izdržljivost zimskih guma i njihov vijek trajanja.

Kako bi se prilagodile vremenskim uslovima te osigurale optimalno prijanjanje, gume je potrebno promijeniti dva puta godišnje. Na skladištu posjedujemo veliki broj guma dole navedenih proizvođača. Nudimo BESPLATNU MONTAŽU I BALANSIRANJE za autogume koje su kupljene kod nas. Osjećajte se sigurno uz profesionalnu zamjenu guma u našem servisu.

Continental
Michelin
GoodYear
Pirelli
Dunlop
Metzeler
Semperit
General Tire
Barum
Sportiva
Sava
Kely
Tigar
Tracmax
Mitas
Seha

Vaš automobil skreće u jednom smjeru ili su gume na jednoj strani više istrošene? Rješenje u ovom slučaju je podešavanje optike trapa. Prilikom podešavanja se geometrija točkova prednje i zadnje osovine provjerava, te se ispravljaju eventualne greške. Komponente osovine se usklađuju prema proizvođačevim specifikacijama. Ispravna geometrija točkova donijeće uštede u potrošnji goriva, veću udobnost u vožnji, osigurati duži vijek trajanja guma i poboljšanu sigurnost na cesti.

2. BALANSIRANJE I OPTIKA TRAPA

Montažu i demontažu guma u našem servisu vrši stručno osoblje na savremenoj mašini HOFMANN MONTY 3300. Za balansiranje guma koristimo savremeni elektronski uređaj poslednje generacije HOFMANN GEODYNA 7700.

Savjetujemo redovno balansiranje gume kako bi se izbjeglo “podrhtavanje” vozila te pretjerano i neravnomjerno trošenje gume.

Autounion – BestDrive kao posebnu pogodnost nudi Besplatnu montažu i balansiranje za autogume koje su kupljene u našem prodajnom objektu.

U vulkanizerskom servisu Autounion – BestDrive nudimo vam i autooptiku koju naši edukovani i stručni radnici izvode na najsavremenijem uređaju  HUNTER PS 220E. Prednost ove autooptike je prije svega da u najkraćem mogućem roku izvedemo najkvalitetnija i najpouzdanija mjerenja geometrije trapa vašeg automobila.

Preporučujemo autooptička mjerenja nakon svakog servisa automobila, odnosno, kod zamjene guma jer smo samo na taj način sigurni da je vaše vozilo sigurno za vožnju. I ne samo to, važno je i da autooptičkim podešavanjem trapa produžujemo životni vijek vaših guma i smanjujemo potrošnju goriva.

Loše podešena optika trapa može prouzrokovati oštećenja na Vašem vozilu, pa stoga preporučujemo redovan pregled koji u servisu Autounion – BestDrive uključuje sljedeće: vizualni pregled profila guma, precizno elektronsko mjerenje svih točkova, prema potrebi prilagđavanje optike trapa prema specifikacijama proizvođača vozila i po potrebi zamjenu neispravnih komponenti.

ŠTA RADIMO?

NAŠE USLUGE

Povjerite održavanje Vašeg vozila autoservisu Autounion - BestrDrive
montaza

MONTAŽA GUMA

Montažu i demontažu guma u našem servisu vrši stručno osoblje na savremenoj mašini HOFMANN MONTY 3300

balansiranje

BALANSIRANJE

Za balansiranje guma u vulkanizeru koristimo savremeni elektronski uređaj  marke HOFMANN GEODYNA 7700

OPTIKA1

REGLAŽA TRAPA

Podešavanje trapova naši edukovani radnici izvode na najsavremenijem uređaju  HUNTER PS 220E

GARANCIJA I KVALITET

Zamjenom guma uz reglažu trapa sigurniji ste na cesti!

Cilj nam je da svakom gumom, koju kupite kod nas, pređete onoliki broj kilometara koliko proizvođač garantuje te da, naravno, budete sigurni na cesti i u saobraćaju. Vaš Autounion - BestDrive servis.

REZERVIŠITE TERMIN VULKANIZERA