Novosti, Zanimljivosti

Najteži uslovi traže najbolja rješenja

Continental Black Chili pobjeđuje ljeti, a Cool Chili zimi

Continental uvijek traga za najboljim stvarima: zato što, kad je riječ o gumama i vašoj sigurnosti na cesti, ništa ne smije biti prepušteno slučaju. Kad su u pitanju gume, možda se čini kao da se godinama ništa nije promijenilo, ali to nije tako – unapređenja u jedinjenju, kao srcu svake gume, obavljaju se svaki dan. Continentalova tajna mješavina u njihovim zimskim gumama je nazvana Cool Chili – zimska verzija poznatog ljetnog “začina” Black Chili. 

U svijetu fragmentiranih informacija i ograničene pažnje možda se čini da su sve gume iste i da zapravo nije naročito važno koja vrsta guma je montirana na vaše vozilo. Zato nije čudno što je većini ljudi svejedno za gume, ali ono što je još važnije jeste to da Continental vodi brigu o tome, tako da vi ne morate!  

Oni na koje možete da računate

Za Continental, sigurnost je njihova misija i pri tome ne sklapaju kompromise. S neprestanim unapređivanjem i inovacijama svojih proizvoda, njemački proizvođač želi osigurati da obećanje njihovog brenda – “Oni na koje možete da računate” – nije samo marketinški slogan. Čak i nakon 150 godina, njemački inženjering i tehnologija ostaju sinonim za kvalitet, što dokazuju i nezavisna testiranja guma tokom posljednje decenije. Od 944 testiranja tokom posljednjih 10 godina, Continental je 767 puta osvojio najbolje preporuke (81 % svih testiranja)!

Od papučice kočnice do kontakta s površinom

Tajna Continentalovog kvaliteta je u neprestanim istraživanjima i razvoju. Njihovi inženjeri brinu o tome da sve njihove gume odlikuju najbolje moguće karakteristike koje su potrebne vozaču da istinski osjeća samopouzdanje i održi kontrolu u svim zimskim uvjetima – bez obzira na to da li su suhi, mokri ili sniježni. Sve to ide ruku pod ruku s činjenicom da Continental nije samo proizvođač vrhunskih guma, nego i jedan od vodećih svjetskih automobilskih dobavljača. Njihove gume su testirane zajedno sa najnovijim sigurnosnim sistemima, što znači da stručno znanje o gumama nadmašuje klasični pristup “gdje guma odgovara površini ceste”. Umjesto toga, polazi se od papučice kočnice – i još dalje!  

Prava guma za svakoga

Continental proizvodi zimske gume za sve vrste putničkih vozila i lakih teretnjaka. Njihova porodica guma WinterContact brine za sve potrebe, od potreba vlasnika kompaktnih automobila, koji traže najbolje opšte performanse (WinterContact TS 860), do potreba vlasnika izrazito sportskih (super) automobila, koji žele odlične performanse za izvanredan užitak vožnje čak i kad uslovi na cesti nisu optimalni (WinterContact TS 860 S). Za sve one između, tu je guma WinterContact TS 850 P, razvijena za srednje velika i luksuzna vozila te sportska terenska vozila. Continental takođe nudi odlične gume za svakoga ko traži cjelogodišnje rješenje: AllSeasonContact.

Sve vijesti